Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ДВОЈЕ СУДИЈА

5.07.2024.
Престанком судијске функције судијама Весни Џелетовић Цуцић и Сањи Пејовић, и то судији Весни Џелетовић Цуцић због навршења радног века, а судији Сањи Пејовић на лични захтев, због стицања услова за старосну пензију, колектив Апелационог суда у Београду наставља свој рад са 65 судија (укључујући и председника суда). 
 
Именоване судије су судијску функцију обављаље у Грађанском одељењу и то судија Весна Џелетовић Цуцић као председник већа у својим предметима у деветом већу које су чиниле и судије Светлана Павић и Александра Лековић, док је судија Сања Пејовић била члан трећег већа којим је председавала судија Меланија Сантовац, а други члан већа је била судија Драгана Марчетић. 
 
 Судија Весна Џелетовић Цуцић је највећи део радног века провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 1995. године, најпре као градски судија за прекршаје у Београду, а затим од 1997. године као судија некадашњег Првог општинског суда у Београду, те од 2010. године судија Вишег суда у Београду и од 2019. године судија Апелационог суда у Београду. Биографију судије Весне Џелетовић Цуцић можете прочитати овде. 
 
Судија Сања Пејовић је цео свој радни век провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 19995. године, најпре у некадашњем Четвртом општинском суду у Београду, а затим, од формирања, 2010. године у Апелационом суду у Београду. Поред завршеног Правног факултета Универзитета у Београду 1987. године именована судија је завршила и Филозофски факултет Универзитета у Београду 1985. године. Биографију судије Сање Пејовић можете прочитати овде. 
 
 
 
 
 
 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje