Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

НОВИНАРСКЕ АКРЕДИТАЦИЈЕ

 

Апелациони суд у Београду ће благовремено, најкасније дан раније, представнике средстава јавног информисања обавештавати о заказаним суђењима у предметима који су медијски пропраћени.

Представници средстава јавног информисања обавештења о медијски пропраћеним предметима могу добити на веб страници овог суда на којој се сваког петка ажурирају подаци за наредну недељу, као и путем факса и електронске поште. Такође, комуникација са представницима средстава јавног информисања се обавља и усменим путем преко координатора за медије Мирјане Пиљић.

О активностима Апелационог суда у Београду јавност ће имати могућност да се информише и путем саопштења за јавност и конференција за новинаре.

Суђења су, у начелу јавна, те акредитација није потребна уколико се само присуствује јавним седницама, главним претресима или расправама пред другостепеним судом.

Акредитација је потребна уколико су новинари и пратеће сниматељске и фото екипе заинтересоване да направе снимак у унутрашњости зграде суда, и то уз претходно упућивање писаног захтева најкасније дан пре фотографисања и снимања ради благовременог одлучивања.

Захтев за новинарску акредитацију може се поднети писменим путем, предајом молбе на шалтер суда број 38, или преко факса 00 381 11 363 50 45, као и електронским путем на адресу  elektronski.podnesak@bg.ap.sud.rs  


Овде можете преузети образац захтева за новинарску акредитацију.

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje