Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЧЕТВОРО СУДИЈА КОЈИМА ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

28.11.2019.

Судија Синиша Важић је четврти судија Апелационог суда у Београду коме је у 2019. години престала судијска функција услед навршења радног века. Пре именованог судије судијска функција је престала судијама Снежани Димитријевић, Снежани Савић и Веселинки Милошевић.

Судије Снежана Димитријевић, Снежана Савић и Синиша Важић су све време вршења судијске функције у Апелационом суду поступали у Кривичном одељењу, стим што је судија Снежана Савић у периоду од 2010. године до 2013. године поступала и у Одељењу за кривичне поступке према малолетницима, а судија Синиша Важић је све време вршења судијске функције поступао и у Одељењу за ратне злочине, док је судија Веселинка Милошевић поступала у Грађанском одељењу.

Именоване судије су цео радни век провели у правосуђу, најпре као приправници, затим као судијски помоћници, а потом и судије. Судија Снежана Димитријевић је од 1980. године била судија Општинског суда у Лајковцу, затим од 1984. године судија Општинског суда у Убу и од 2010. године судија Апелационог суда. Судија Снежана Савић је од 1988. године била судија Трећег општинског суда у Београду, затим од 1999. године судија Окружног суда у Београду и од 2010. године судија Апелационог суда. Судија Веселинка Милошевић је од 1984. године била судија Трећег  општинског суда у Београду, затим од 2003. године судија Окружног суда у Београду, те од 2012. године судија Вишег суда у Београду и од 2014. године судија Апелационог суда. Судија Синиша Важић је од 1980. године био судија Општинског суда у Осијеку, затим од 1984. године судија Окружног суда у Осијеку, те од 1992. године судије Првог општинског суда у Београду, те од 1996. године судија Окружног суда у Београду и од 2010. године судија Апелационог суда.

Судија Синиша Важић остаће упамћен и као председник Окружног суда у Београду у периоду од 2004. до 2010. године у коме је у периоду од 2003. до 2010. године био и председник Одељења за ратне злочине. У Апелационом суду именовани судија је био и председник Одељења за ратне злочине, руководилац Одељења судске праксе за кривично одељење и члан Редакцијског одбора Билтена. Поступао је и у предметима рехабилитације.

Одласком именованих судија Апелациони суд свој рад наставља са осамдесет и четворо (укључујући и председника суда).

Биографије судија Снежане Димитријевић, Снежане Савић, Веселинке Милошевић и Синише Важића

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje