Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈА ДУШКО МИЛЕНКОВИЋ ПОНОВО ИЗАБРАН ЗА ПРЕДСЕДНИКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ (23.12.2022.)

23.12.2022.

На свечаној седници свих судија, одржаној 22. децембра 2022. године, судија Душко Миленковић, досадашњи вршилац функције председника Апелационог суда у Београду, ступио је на функцију председника Апелационог суда у Београду.

Судија Душко Миленковић је судија Врховног касационог суда РС и као председник суда, наставиће да обавља судијску функцију у Посебном одељењу за организовани криминал истовремено са дужностима председника суда. Функцију председника суда, сходно Закону о судијама, обављаће четири године.

Судија Душко Миленковић од 1993. године ради у суду, најпре као приправник, затим као стручни сарадник, а од 1997. године и као судија Првог општинског суда у Београду. Од 2003. године је судија Окружног суда у Београду, а од 2010. године је судија  Апелационог суда у Београду. Пре избора за председника суда, као судија Апелационог суда је поступао у Кривичном одељењу и Посебном одељењу за организовани криминал, а такође је био и руководилац судске праксе у  Кривичном одељењу и члан Редакцијског одбора Билтена овог суда. Након избора за председника овог суда наставио је да врши судијску функцију у Посебном одељењу за организовани криминал, а такође је и председник Одељења судске праксе и главни и одговорни уредник Билтена Апелационог суда. Рођен је 1966. године у Ужицу, ожењен је и отац је двоје деце.

Биографију председника Апелационог суда у Београду, судије Душка Миленковића, можете прочитати овде.

 

САОПШТЕЊЕ ЗА СРЕДСТВА ЈАВНОГ ИНФОРМИСАЊА ПОВОДОМ ПОСТУПКА КОЈИ СЕ ПРЕД АПЕЛАЦИОНИМ СУДОМ ВОДИ ЗБОГ УБИСТВА СЛАВКА ЋУРУВИЈЕ

16.12.2022.
Посебно одељење за организовани криминал Апелационог суда у Београду, након већања, донело је решење да се у поступку који се води због убиства власника, директора, главног и одговорног уредника дневног листа „Дневни телеграф“ и недељника „Европљанин“, Славка Ћурувије, отвори претрес и исти је заказан за 6,7,8,9. и 10. март 2022. године. 
 
Апелациони суд је донео ово решење на предлог Тужилаштва за организовани криминал, окривљених и њихових бранилаца имајући у виду да првостепени суд није поступио у свему по примедбама датим у претходном решењу Апелационог суда којим је укинута ранија пресуда првостепеног суда услед чега је учињена битна повреда одредаба кривичног поступка, а што је утицало и на правилно утврђење чињеничног стања. 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje