Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈАМА АЛЕКСАНДРИ СПИРКОВСКОЈ И ВЕСНИ КАРАЏИЋ РИСТИЋ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

14.02.2023.

Колектив Апелационог суда у Београду је још двоје судија, након вишедеценијског рада у правосуђу, испратио у пензију. Судија Александра Спирковски је судијску функцију обављала у Грађанском одељењу за радне спорове, док је судија Весна Караџић Ристић судијску функцију обављала у Грађанском одељењу.

Након престанка судијске функције судијама Александри Спирковској и Весни Караџић Ристић Апелациони суд у Београду наставља свој рад са 71 судијом (укључујући и председника суда).

Судија Александра Спирковска је највећи део радног века провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 1998. године, најпре у Петом општинском суду у Београду, затим у Окружном суду у Београду и, од формирања, у Апелационом суду у Београду. У Апелационом суду је била председник Грађанског одељења за радне спорове, те председник трећег већа истог Одељења, које су чиниле и судије Драгица Савељић Николић и Зорица Јовановић. Такође, судија Александра Спирковска је била и заменик председника Апелационог суда, као и члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда. Биографију судије Александре Спирковске можете прочитати овде.

Судија Весна Караџић Ристић је цео свој радни век провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 1987. године, најпре у Првом општинском суду у Београду, затим у Окружном суду у Београду и, од формирања, у Апелационом суду у Београду. У Апелационом суду је била председник десетог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије Весна Џелетовић Цуцић и Александра Лековић. Биографију судије Весне Караџић Ристић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje