Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ДВОЈЕ ИЗУЗЕТНИХ СУДИЈА

17.09.2018.

Услед навршења радног века, судији Милици Поповић Ђуричковић и Бранки Пејовић, је престала судијска функција у Апелационом суду у Београду чиме овај суд наставља свој рад са осамдесет и двоје судија (укључујући и председника суда), док је двоје судија постављено за председнике нижестепених судова.

Судија Милица Поповић Ђуричковић је цео свој радни век, од 1977. године, провела радећи у суду. Судија је од 1988. године.

Од оснивања Апелационог суда судија Милица Поповић Ђуричковић је била први заменик председника Апелационог суда, а такође је била и судија Грађанског одељења. Судија Милица Поповић Ђуричковић је била члан првог већа Грађанског одељења чији је председник била судија Гордана Комненић, а други члан судија Весна Мастиловић. Искуство које је именована судија имала како у пословима судске управе тако и у поступању у грађанским предметима је свакако сврстава у ред судија који су оставили незбрисав траг у раду овог суда.

Биографију судије Милице Поповић Ђуричковић можете прочитати овде.

И судија Бранка Пејовић је цео свој радни век, од 1980. године, провела радећи у суду где судијску функцију обавља од 1986. године.

Судија Бранка Пејовић је била најпре судија Трећег општинског суда у Београду, затим Окружног суда у Београду, те је била судија Апелационог суда у Београду од формирања. Именована судија је била члан седмог већа којим је председавао судија мр Сретко Јанковић, а други члан већа је био судија др Миодраг Мајић.

Биографију судије Бранке Пејовић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje