Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ ДОБИО ПРИЗНАЊЕ ЗА ДОПРИНОС АФИРМИСАЊУ ПРАВУ НА ПРИСТУП ИНФОРМАЦИЈАМА ОД ЈАВНОГ ЗНАЧАЈА И ТРАНСПАРЕНТНОСТ У РАДУ

29.09.2017.

Повереник за информације од јавног значаја и заштиту података о личности је на дан Међународног дана права јавности да зна, који се сваке године одржава 28. септембра 2017. године, Апелационом суду у Београду доделио признање за допринос афирмисању права на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду.

Колектив Апелационог суда изражава захвалност служби Повереника што је препознат труд и рад који запослени у овом суду улажу како би свој рад учинили што доступнијим свим грађанима Републике Србије и на тај начин дали допринос и повећању угледа правосуђа у друштву.

Апелациони суд ће наставити, а као што је то чинио и од свог формирања, 1. јануара 2010. године, да свој рад организује у потпуности тако да се јавност обавештава о сваком сегменту рада овог суда који је од значаја за јавност и на тај начин афирмише право на приступ информацијама од јавног значаја и транспарентност у раду.

 

СУДИЈИ МИЛЕНКУ ТОДОРОВИЋИ И БОЈАНИ НИНКОВИЋ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

1.09.2017.

Колектив Апелационог суда у Београду је још двоје судија, након вишедеценијског рада у правосуђу, испратио у пензију. Судија Миленко Тодоровић је судијску функцију обављао у Грађанском одељењу, док је судија Бојана Нинковић судијску функцију обављала у Грађанском одељењу за радне спорове.

Након престанка судијске функције судији Миленку Тодоровићи и судији Бојани Нинковић Апелациони суд у Београду наставља свој рад са 82 судија (укључујући и председника суда).

Судија Бојана Нинковић је цео свој радни век провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 1986. године, најпре у Другом општинском суду у Београду, затим у Окружном суду у Београду и од формирања у Апелационом суду у Београду. У Апелационом суду је била председник четвртог већа, које су чиниле и судије Ана Поповић и Зорица Николић. Биографију судије Бојане Нинковић можете прочитати овде.

И судија Миленко Тодоровић је највећи део радног века провео у правосуђу, те је судијску функцију обављао од 1978. године, најпре у Општинском суду у Смедереву, затим у Окружном суду у Смедереву, те у Вишем суду у Смедереву и од новембра 2013. године у Апелационом суду у Београду. У Апелационом суду је био члан седмог већа, које су чиниле и судије Иван Негић, председник већа, и судија Александра Ђорђевић, члан већа. Биографију судије Миленка Тодоровића можете прочитати овде

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje