Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ, СИНИША ВАЖИЋ, УЧЕСНИК КОНФЕРЕНЦИЈЕ У ХАГУ О ПРОМОВИСАЊУ РЕГИОНАЛНОГ И ГЛОБАЛНОГ ПРИСТУПА У УПРАВЉАЊУ СУДОВИМА

16.06.2016.

Председник Одељења за ратне злочине, судија Синиша Важић, је у име Апелационог суда у Београду узео учешће у конференцији Међународне асоцијалције за управљање судовима (IACA) која је одржана од 18 до 20 маја 2016. године у Хагу.

Тема ове конференције је била промовисање регионалног и глобалног приступа у управљању судовима.

Судија Синиша Важић је у својству судије и председника Одељења за ратне злочине Апелационог суда у Београду упознао остале учеснике конференције са начином рада овог суда, с посебним освртом на специфичности поступања у предметима ратних злочина. Такође, дат је и кратак приказ досадашњих резултата рада овог суда у поступцима за ратне злочине, а учесници конференције су ближе упознати и са тешкоћама са којима се судије Одељења за ратне злочине у свом раду сусрећу.

Учесници конференције су били представници различитих земаља, те су учесници конференције били у прилици да се упознају са радом судова и у другим земљама и да са добрим примерама у пракси упознају и своје колеге из земље чији су представници.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje