Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

НИКОЛИ МИЋУНОВИЋУ, СУДИЈИ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ, ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА

25.03.2011.

Судији Николи Мићуновићу, након вишедеценијског рада у српском правосуђу, престала судијска функција, услед навршења радног века.

Одласком судије Николе Мићуновића, који је био члан другог већа Кривичног одељења овог суда, поред судије Александре Златић и Слободана Рашића, председника већа, Апелациони суд у Београду наставља свој рад са седамдесет и троје судија (укључујући и председника суда).

Судија Никола Мићуновић је свој радни век започео 1971. године као приправник у Првом општинском суду у Београду, где је затим радио као сарадник, да би 1976. године био изабран и за судију, најпре општинског, а затим и окружног и Врховног суда Србије.

Биографију судије Николе Мићуновића можете прочитати овде.

 

СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ МИЛИМИР ЛУКИЋ КАНДИДАТ АПЕЛАЦИОНИХ СУДОВА ЗА ИЗБОРНОГ ЧЛАНА ВИСОКОГ САВЕТА СУДСТВА

7.03.2011.

На изборима за чланове Високог савета судства, одржаним у судовима 3. марта 2011. године, судија Апелационог суда у Београду Милимир Лукић добио је највећи број гласова од стране судија сва четири апелациона суда.

Судија Милимир Лукић од 1989. године ради у суду, најпре као приправник, затим као стручни сарадник, а од 1992. године и као судија Општинског суда у Приштини. Од 1992. године је судија Окружног суда у Приштини, а од 2003. године судија Посебног одељења за организовани криминал Окружног суда у Београду где је као председник већа судио у предмету „Земунски клан“, а као члан већа је судио у предмету „Убиство премијера др Зорана Ђинђића“. Од 2010. године је судија Кривичног одељења и Посебног одељења за организовани криминал Апелационог суда у Београду. Након завршених основних студија судија Милимир Лукић је завршио и последипломске студије 1996. године на Универзитету Париз I Сорбона стекавши диплому високих студија. Ожењен је и отац троје деце.

Поред судије Милимира Лукића, предложени изборни чланови Високог савета судства у његовом сталном саставу су и судије: Мирјана Ивић, судија Врховног касационог суда, Бранка Банчевић, судија Апелационог суда у Новом Саду, Александар Стољковски, судија Привредног суда у Зрењанину, Благоје Јакшић, судија Вишег прекршајног суда у Београду, и Соња Видановић, судија Основног суда у Суботици.
 
Ближе податке о изборној комисији и резултатима избора можете прочитати на интернет страници Високог савета судства www.vss.sud.rs

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje