Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА РАД У 2023. ГОДИНИ БЕЗ ТРОЈЕ СУДИЈА КОЈИМА ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА

20.01.2023.
Престанком, услед навршења радног века, функције судијама Радомиру Кокотовићу и Зорану Савићу, те на лични захтев, судији Миланки Вукчевић Апелациони суд наставља свој рад са 73 судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда. 
 
Именоване судије су цео радни век провеле у правосуђу, најпре, као приправници, затим као судијски помоћници, а потом и судије. Судије Апелационог суда у Београду су од формирања, 2010. године, а пре тога судија Миланка Вукчевић је од 1985. године била судија Општинског суда у Сопоту, а затим од 2000. године судија Окружног суда у Београду, док је судија Радомир Кокотовић од 1994. године био судија Четвртог општинског суда у Београду. Судија Зоран Савић је 1987. године изабран за судију Првог општинског суда у Београду, да би 1997. године био изабран за судију Окружног суда у Београду, а затим 2003. године за судију Врховног суда Србије. 
 
Судија Миланка Вукчевић је била председник десетог већа Грађанског одељења чији су чланови биле судије Весна Караџић Ристић и Весна Џелетовић Цуцић, док је судија Радомир Кокотовић био председник другог већа Грађанског одељења за радне спорове чији су чланови биле судије Гордана Тошић, Милица Аксентијевић и Љиљана Милосављевић. 
 
Судија Зоран Савић је био председник трећег већа Кривичног одељења и већа Одељење за кривичне поступке према малолетницима чији су чланови били судије Весна Петровић и Здравка Ђурђевић, те председник већа које је одлучивало у трећем степену у кривичним предметима, а чији су чланови били судије Милимир Лукић, Растко Поповић, мр Сретко Јанковић и Нада Хаџи – Перић, као и председник другог већа Посебног одељења за организовани криминал чији су чланови били судије Мирјана Поповић, Душко Миленковић, Татјана Вуковић, Здравка Ђурђевић и Душанка Ђорђевић. Судија Зоран Савић остаће упамћен и као руководилац Одељења судске праксе Посебног одељења за организовани криминал и Одељења за кривичне поступке према малолетницима и члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда. 
 
Биографије судија Миланке Вукчевић, Радомира Кокотовића и Зорана Савића.
 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje