Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

МИНИСТАР ПРАВДЕ РЕПУБЛИКЕ ТУРСКЕ У ПОСЕТИ АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ

5.06.2013.

Министар правде Републике Турске, Седулах Ергин, данас је посетио Апелациони суд у Београду.

Министра правде су дочекали в. ф. председника Апелационог суда у Београду, судија Душко Миленковић, заменик в. ф. председника овог суда, судија Милица Поповић Ђуричковић, секретар суда, Наталија Аџић, председник Посебног одељења за организовани криминал, судија Зоран Савић и координатор за медије, Мирјана Пиљић.

Током састанка Министар и чланови његове делегације су упознати са надлежношћу и положајем који Апелациони суд у Београду заузима у мрежи судова Републике Србије, као и са изазовима са којима се суочавао у току досадашњег рада, а нарочито у раду Посебног одељења за организовани криминал. Представници делегација су разменили и искуства у погледу проблема са којима су суочавају судови обе земље, а који се односи на старе предмете и суђење у разумном року.

Имајући у виду да је састанку претходило закључење три уговора о сарадњи у области правосуђа између Републике Србије и Републике Турске (Уговор о узајамној правној помоћи у грађанским и трговачким стварима, Уговор о узајамној правној помоћи у кривичним стварима и Уговор о изручењу) представници обе делегације су се сагласиле да ће сарадња ове две земље у будућности бити интензивнија и  знатно олакшана.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje