Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ДВОЈЕ СУДИЈА КОЈИМА ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА (01. Април 2022.)

1.04.2022.

Колектив Апелационог суда у Београду је још двоје судија, након вишедеценијског рада у правосуђу, испратио у пензију. Судија Александар Вујичић је судијску функцију обављао у Кривичном одељењу и Одељењу за ратне злочине, док је судија Александра Ђорђевић судијску функцију обављала у Грађанском одељењу.

Након престанка судијске функције судији Александру Вујачићу и судији Александри Ђорђевић Апелациони суд у Београду наставља свој рад са 76 судија (укључујући и председника суда).

Судија Александра Ђорђевић је цео свој радни век провела у правосуђу, те је судијску функцију обављала од 1990. године, најпре у Четвртом општинском суду у Београду, а затим у Апелационом суду у Београду, од формирања. У Апелационом суду је била члан шестог већа, које су чиниле и судије Иван Негић, председник већа, и судије Весна Филиповић и Олга Арсовић, чланови већа. Биографију судије Александре Ђорђевић можете прочитати овде.

И судија Александар Вујичић је највећи део радног века провео у правосуђу, те је судијску функцију обављао од 1992. године, најпре у Петом општинском суду у Београду, а затим од 2002. године у Окружном суду у Београду и од формирања у Апелационом суду у Београду. У Апелационом суду је био члан четвртог већа, које су чиниле и судије Бојана Пауновић, председник већа и Душанка Ђорђевућ, члан већа, а такође је био и члан већа у Одељењу за ратне злочине. Биографију судије Александра Вујичића можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje