Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ ДОБИО ЈОШ ЈЕДНОГ СУДИЈУ

15.04.2011.

На седници свих судија Апелационог суда у Београду одржаној 13. априла 2011. године на судијску функцију у овом суду ступио је судија Вучко Мирчић.

Променом Годишњег распореда послова за 2011. годину судија Вучко Мирчић је распоређен у Кривично одељење и Посебно одељење за организовани криминал Апелационог суда у Београду.

Доласком судије Вучка Мирчића Апелациони суд у Београду наставља свој рад са 73 судија (укључујући и председника суда).

Судија Вучко Мирчић је пре доласка у овај суд судијску функцију обављао у Посебном одељењу за организовани криминал некадашњег Окружног суда у Београду и био је члан првог сазива Високог савета судства.

 

СУДИЈСКИ ПОМОЋНИЦИ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ У ОКВИРУ ПРОЈЕКТА ОЕБС-А „ПРАВДА И РАТНИ ЗЛОЧИНИ“ ПОСЕТИЛИ ЕВРОПСКИ СУД ЗА ЉУДСКА ПРАВА

11.04.2011.

Судијски помоћници Апелационог суда у Београду: Оливера Мемаровић, Бранислава Муњић и Игор Рмандић, који су ангажовани на пројекту ОЕБС – а „Правда и ратни злочини“, били су у дводневној посети Европском суду за људска права у Стразбуру.

Циљ семинара био је упознавање учесника са начином рада Европског суда за људска права кроз представљање процедуре по којој тај суд ради.

На овај начин и младим колегама је омогућено да се непосредно упознају са начином рада овог европског суда и да тако стечена искуства и практично примене.

 

ЗАКОНИ И ПРАВОСУЂЕ

1.04.2011.

Посланици Скупштине Србије окончали су јуче седницу започету 2. марта усвајањем тридесетак закона и ратификацијом више међународних споразума, као и доношењем неколико кадровских одлука. Између осталог подржани су закони о порезу на имовину, планирању и изградњи, социјалној заштити, спорту.

Скупштина Србије изабрала је јуче чланове Државног већа тужилаца и Високог савета судства из реда правосуђа, чиме је „заокружено“ конституисање та два органа. Нови чланови ДВТ су заменик јавног тужиоца у Вишем јавном тужилаштву у Београду Бранко Стаменковић, јавни тужилац у Другом основном тужилаштву у Београду Данијела Синђелић и заменица јавног тужиоца у Основном тужилаштву у Краљеву Мајда Ракић. У ДВТ су изабрани и заменик јавног тужиоца у Републичком јавном тужилаштву Зорица Стојшић, тужилац за организовани криминал Миљко Радисављевић и заменик јавног тужиоца у Апелационом јавном тужилаштву у Новом Саду Драгољуб Барјамовић. За чланове ВСС изабрани су судија у Врховном касационом суду Мирјана Ивић, судија у Апелационом суду у Београду Милимир Лукић, судија у привредном суду у Зрењанину Александар Стоиљковић, судија у Вишем прекршајном суду Благоје Јакшић, судија Основног суда у Суботици Соња Видановић и судија Апелационог суда у Новом Саду Бранка Банчевић.

(Преузето од дневног листа „Данас“)

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje