Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ДВЕ СУДИЈЕ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНЕ ЗА СУДИЈЕ ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА

17.03.2014.

Одлуком Високог савета судства судије Апелационог суда у Београду, Јасминка Станојевић и Споменка Зарић, изабране су за судије Врховног касационог суда.

Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са осамдесет судија (укључујући и председника суда).

Судије Јасминка Станојевић и Споменка Зарић су цео свој радни век провеле у суду.

У Апелационом суду у Београду судија Јасминка Станојевић је била председник првог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије Драгана Маринковић и Сања Пејовић, док је Споменка Зарић била члан четвртог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије Весна Обрадовић, председник већа, и Меланија Сантовац, члан већа. Сходно Годишњем распореду послова овог суда, судија Споменка Зарић је била председник већа у предметима који су јој додељени у рад као судији извесиоцу.

Такође, од оснивања Апелационог суда, 1. јануара 2010. године, судија Споменка Зарић је обављала и функцију председника Грађанског одељења овог суда, док је од 1. јануара 2012. године ту функцију обављала судија Јасминка Станојевић. Именоване судије су биле и чланице Редакцијског одбора Билтена овог суда. Поред судијске функције, именоване судије су биле ангажоване и на великом броју других активности у области правосуђа, као предавачи и учесници различитих пројеката, а такође су и аутори великог броја публикација и осталих радова.

Одлуке судија Јасминке Станојевић и Споменке Зарић су често од стране Одељења судске праксе издвајане као значајне за рад тог Одељења и објављиване на интернет страници суда, те су на овај начин именоване судије оставиле неизбрисив траг у овом суду.

 Биографију судије Јасминке Станојевић можете прочитати овде, док биографију судије Споменке Зарић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje