Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ЗАМЕНИКУ ПРЕДСЕДНИКА СУДА, СУДИЈИ ВЕРОЉУБУ ЦВЕТКОВИЋУ, НАКОН ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОГ РАДА У СРПСКОМ ПРАВОСУЂУ, ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

3.12.2018.

Судија Верољуб Цветковић је са места заменика председника Апелационог суда у Београду поднео захтев за престанак судијске функције Високом савету судства, услед навршења радног века. Имановани судија је, такође, био и  председник Кривичног одељења и Посебног одељења за организовани криминал Апелационог суда у Београду, а такође је од формирања обављао судијуску функцију у Кривичном одељењу и Посебном одељењу за организовани криминал. Поступао је и у предметима рехабилитације.

Одласком судије Верољуба Цветковића Апелациони суд свој рад наставља са осамдесет и једним судијом (укључујући и председника суда).

Судија Верољуб Цветковић је цео свој радни век провео у правосуђу. Судијску функцију обавља од 1981. године, најпре као судија некадашњег Општинског суда у Бору, а затим као судија Окружног суда у Зајечару, Врховног суда Србије и Апелационог суда у Београду.

У Апелационом суду у Београду судија Верољуб Цветковић је био председник четвртог већа Кривичног одељења, које су чиниле и судије Бојана Пауновић и Александар Вујучић, Такође, био је и председник првог већа Посебног одељења за организовани криминал, које су чиниле и судије Милимир Лукић, Нада Зец, Бојана Пауновић и мр Сретко Јанковић.

Биографију судије Верољуба Цветковића можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje