Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ЈЕДНОГ СУДИЈЕ (17.09.2021.)

17.09.2021.

Престанком судијске фукције Миленку Цвијовићу, услед одласка у старосну пензију, Апелациони суд наставља свој рад без још једног судије који је поступао у предметима из кривичне материје. Тренутно судијску функцију у Апелационом суду врши седамдесет и девет судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда, а један је упућен у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Судија Миленко Цвијовић врши судијску функцију од 1985. године, најпре као судија Прекршајног суда у Београду, а затим и као судија некадашњег Четвртог општинског суда, затим некадашњег Окружног суда у Београду и Вишег суда у Београду.

Судија Миленко Цвијовић је био члан првог већа Кривичног одељења којим је председавала судија Нада Хаџи – Перић, а чији је други члан већа био Драган Ћесаровић.

Биографију судије Миленка Цвијовића можете прочитати овде.

 

И СУДИЈИ НЕВЕНКИ РОМЧЕВИЋ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА У АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

3.09.2021.

Судији Апелационог суда у Београду, Невенки Ромчевић, због одласка у старосну пензију, престала судијска функција.

Одласком судије Невенке Ромчевић Апелациони суд у Београду наставља свој рад са осамдесет судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда, а један је упућен у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Невенка Ромчевић је цео свој радни век, од 1980. године, провела радећи у суду. Судија је од 1987. године, најпре, као судија Четвртог општинског суда у Београду, а затим од оснивања, 2010. године, као судија Апелационог суда у Београду.

У Апелационом суду у Београду била је члан четвртог већа Грађанског одељења којим је председавала судија Марија Терзић, а чији је члан и судија Јелена Стојилковић.

Биографију судије Невенке Ромчевић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje