Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ЈОШ ТРОЈЕ СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНО ЗА СУДИЈЕ ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА

19.09.2014.

Одлуком Високог савета судства судије Апелационог суда у Београду, Слађана Накић Момировић, Бисерка Живановић и Марина Говедарица, изабране су за судије Врховног касационог суда.

Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са осамдесет двоје судија (укључујући и председника суда).

Судије Слађана Накић Момировић, Бисерка Живановић и Марина Говедарица су цео свој радни век провеле у суду.

У Апелационом суду у Београду судија Слађана Накић Момировић је била председник Грађанског одељења и председник првог већа које су чиниле и судије Марина Јакић и Невенка Ромчевић, док је судија Марина Говедарица била председник десетог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије  Снежана Живковић и Драгана Бољевић. Такође, именоване судије су биле и чланице редакцијског одбора Билтена овог суда.

Судија Бисерка Живановић је била, од оснивања суда, заменик председника Апелационог суда у Београду, те заменик председника Грађанског одељења за радне спорове, као и заменик руководиоца Одељења судске праксе у Грађанском одењењу за радне спорове. Такође, именована судија је била и председник другог већа Грађанског одељења за радне спорове које су чиниле и судије Радомир Кокоторивћ и Љиљана Митић Поповић.

Иако више судије Слађана Накић Момировић, Бисерка Живановић и Марина Говедарица не обављају судијску функцију у Апелационом суду у Београду, због значаја које су њихове одлуке имале за судску праксу, исте су често издвајане од стране Одељења судске праксе и објављиване на интернет страници овог суда, те допринос које су именоване судије обављањем судијске функције у овом суду дале за овај суд је немерљив.

 Биографију судије Слађане Накић Момировић можете прочитати овде, биографију судије Бисерке Живановић можете прочитати овде, док биографију судије Марине Говедарице можете прочитати овде

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje