Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ЧЕТВОРО СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНО ЗА СУДИЈЕ ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА

2.08.2022.

Одлуком Високог савета судства судије Апелационог суда у Београду, Татјана Вуковић, Владислава Милићевић, Бојана Пауновић и Весна Станковић, изабране су за судије Врховног касационог суда.

Одласком именованих судија, као и судије Снежане Стевовић, којој је у међувремену престала судијска функција услед одласка у пензију, Апелациони суд у Београду свој рад наставља са 71 судијом (укључујући и председника суда).

Именоване судије су цео свој радни век провеле у суду.

У Апелационом суду у Београду судија Татјана Вуковић је била председник другог већа Кривичног одељења, које су чиниле и судије Драгољуб Албијанић и Драган Милошевић, те је била и члан другог већа Посебног одељења за организовани криминал, којим председава судија Зоран Савић, а чији чланови су и судије Мирјана Поповић, Душко Миленковић, Здравка Ђурђевић и Душанка Ђорђевић, судија Владислава Милићевић је била председник петог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије Весна Матковић и Јасна Беловић, судија Бојана Пауновић је била председник четвртог већа Кривичног одељења, које је чинила и судија Душанка Ђорђевић, те је била и члан првог већа Посебног одељења за организовани криминал, којим председава судија Милимир Лукић, а чији чланови су и судије мр Сретко Јанковић, Весна Петровић, Драган Ћесаровић и Марко Јоцић, док је судија Весна Станковић била председник другог већа Грађанског одељења, које су чиниле и судије Сања Агатоновић и Весна Секулић. 

Такође, судија Бојана Пауновић је била и руководилац Одељења судске праксе за Кривично одељење и Одељење за заштиту права на суђење у разумном року у кривичној материји, док је судија Весна Станковић била заменик председника Грађанског одељења и Одељења за заштиту права на суђење у разумном року. Такође, именоване судије су биле и чланови редакције Билтена Апелационог суда у Београду. Поред судијске функције, све именоване судије су биле ангажоване и на великом броју других активности у области правосуђа, као предавачи и учесници различитих пројеката, а такође су и аутори великог броја публикација и осталих радова.

Биографију судије Татјане Вуковић можете прочитати овде, биографију судије Владиславе Милићевић можете прочитати овде, биографију судије Бојане Пауновић можете прочитати овде и биографију судије Весне Станковић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje