Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈИ НАДИ ХАЏИ ПЕРИЋ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

15.03.2024.
Престанком, услед навршења радног века, функције судији Нади Хаџи Перић Апелациони суд наставља свој рад са 68 судија (укључујући и председника суда), док је троје судија постављено за председнике нижестепених судова. 
 
Именована судија је највећи део радног века провела у правосуђу, најпре, као заменик Општинског јавног тужиоца у Призрену, а затим од 1992. године као судија Општинског суда у Призрену, затим од 2003. године као судија Окружног суда у Пожаревцу, је судија Апелационог суда у Београду од формирања, 2010. године. У Апелационом суду је поступала у Кривичном одељењу, а затим од 2015. године у Кривичном одељењу и Одељењу за ратне злочине, те је од децембра 2021. године била и заменик председника Кривичног одељења.  
 
У Апелационом суду судија Нада Хаџи Перић је била председник првог већа Кривичног чији су чланови били и судије Драган Ћесаровић и Зоран Ђорђевић.
 
Биографију судије Наде Хаџи Перић можете прочитати овде.

 

ДЕСЕТОРО СУДИЈА СТУПИЛО НА ФУНКЦИЈУ У АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ (04.03.2024.)

4.03.2024.

Судије које су одлуком Високог савета судства изабране да врше судијску функцију у Апелационом суду у Београду ступиле су на функцију у овом Суду на свечаној седници свих судија која је одржана 1. март 2024. године.

На судијску функцију у Апелационом суду су ступиле следеће судије: Марија Бошковић, Драгана Марчетић, Татјана Обренчевић, Јасна Лозук, Мирослава Вучетић, Виолета Јоксимовић, Маја Цветић, Душан Агатоновић, Данко Лаушевић и Раша Јанковић.

Изменама Годишњег распореда послова за 2024. године судије Марија Бошковић, Драгана Марчетић, Татјана Обренчевић и Јасна Лозук су распоређене на рад у Грађанско одељење, судије Мирослава Вучетић, Виолета Јоксимовић и Маја Цветић у Грађанско одељење за радне спорове и судије Душан Агатоновић, Данко Лаушевић и Раша Јанковић у Кривично одељење.

Доласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са 69 судија (укључујући и председника суда).

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje