Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ДВОЈЕ СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНО ЗА СУДИЈЕ ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА

13.11.2018.

Одлуком Високог савета судства судије Апелационог суда у Београду, Јасмина Васовић и Александар Степановић, изабране су за судије Врховног касационог суда.

Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са осамдесет двоје судија (укључујући и председника суда).

Судија Јасмина Васовић је цео свој радни век провела у суду. За судију је изабрана 2002. године, те је судијску функцију вршила у периоду од јуна 2002. године до јануара 2010. године у некадашњем Првом општинском суду у Београду, затим од јануара 2010. године до октобра 2013. године у Вишем суду у Београду и од октобра 2013. године у Апелационом суду у Београду.

У Апелационом суду у Београду судија Јасмина Васовић је била члан шестог већа које су чиниле судија Синиша Важић, председник већа, и судија Омер Хаџиомеровић, члан већа. Такође, именована судија је била и члан другог већа Посебног одељења за организовани криминал које су чиниле судија Зоран Савић, председник већа, и чланови већа, судије: Вучко Мирчић, Милена Рашић, Мирјана Поповић и Душко Миленковић.

Такође, судија Јасмина Васовић је ангажована и на низу других активности у области правосуђа, те је представник Републике Србије у Европској правосудној мрежи, члан је Програмског савета на Правосудсној академији, а такође је и предавач и тренер на истој, испитивач је кривичног права за правосудни испит, а била је и члан радне групе за писање Закона за суђење у разумном року.

Биографију судије Јасмине Васовић можете прочитати овде.

Судија Александар Степановић је 2013. године био изабран за судију Апелационог суда у Београду, а пре тога је у периоду од октобра 1998. године до јануара 2010. године био судија некадашњег Трећег општинског суда у Београду, а затим у периоду од јануара 2010. године до октобра 2013. године судија Вишег суда у Београду. За вршиоца функције председника Вишег суда у Београду именован је у априлу 2013. године, а на ту функцију је именован у мају 2014. године. Такође, у Вишем суду је и председник кривичног ванпретресног већа Посебног одељења за организовани криминал, судија за извршење, председник Одељења судске праксе и главни и одговорни уредник Редакције Билтена судске праксе Вишег суда у Београду.

Ангажован је и на низу других активности у области правосуђа, те је председник Управног одбора Правосудне академије, на којој је предавач – ментор за обуку полазника и испитивач на завршном испиту корисника почетне обуке, а такође је и члан Комисије за жалбе и приговоре Правосудне академије. Био је и члан великог броја радних група.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje