Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

У АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ СТУПИЛО НА ФУНКЦИЈУ ЧЕТВОРО СУДИЈА

24.08.2018.

На седници свих судија Апелационог суда у Београду одржаној 6. августа 2018. године на судијску функцију у овом суду ступиле су судије Зорица Вељић, Ирена Гарчевић, Марина Кларић Живковић и Растко Поповић.

Променом Годишњег распореда послова за 2018. годину судија Ирена Гарчевић је распоређена у Грађанско одељење, судије Зорица Вељић и Марина Кларић Живковић у Грађанско одељење за радне спорове, а судија Растко Поповић у Кривично одељење Апелационог суда у Београду.

Доласком именованих судија Апелациони суд у Београду наставља свој рад са 84 судија (укључујући и председника суда), док је двоје судија овог суда постављено за председнике нижестепених судова.  

Судије Зорица Вељић, Ирена Гарчевић и Марина Кларић Живковић су пре доласка у овај суд судијску функцију обављали у Грађанском одељењу Вишег суда у Београду, док је судија Растко Поповић судијску функцију обављао у Посебном одељењу Вишег суда у Београду. 

 

 
Fortior est qui se, quam qui fortissima vincit moenia – Јачи је онај ко себе победи, него онај ко бедеме савлада (Овидије)