Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ ЗАПОЧЕО РАД У 2022. ГОДИНИ БЕЗ ДВОЈЕ СУДИЈА КОЈИМА ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

14.01.2022.
Престанком, услед навршења радног века, функције судијама Невенки Калуђеровић и Снежани Савић Сабљић Апелациони суд наставља свој рад са седамдесет и седам судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда. 
 
Именоване судије су цео радни век провеле у правосуђу, најпре као приправници, затим као судијски помоћници, а потом и судије. Судије Апелационог суда у Београду су постале и то: судија Невенка Калуђеровић од 2013. године, а судија Снежана Савић Сабљић од 2019. године, а пре тога судија Невенка Калуђеровић је од 1995. године била Градски судија за прекршаје, затим од 1997. године судија Трећег општинског суда у Београду, те од 2002. до 2010. године судија Окружног суда у Београду и од децембра 2012. судија Вишег суда у Београду. 
 
Судија Невенка Калуђеровић остаће упамћена и као дугогодишњи руководилац Одељења судске праксе за Грађанско одељење за радне спорове, а такође је била и члан шестог већа Грађанског одељења за радне спорове којим је председавала судија Зорица Смирчић, а други члан већа је била судија Зорица Вељић. 
 
У Апелационом суду судија Снежана Савић Сабљић је била члан трећег већа Грађанског одељења за радне спорове којим је председавала судија Ана Поповић, а чији је члан, такође, био и судија Александар Ивановић. Пре избора за Апелациони суд у Београду именована судија је судијску функцију вршила од 1992. године у Првом општинском суду у Београду, а затим од 2013. године у Вишем суду у Београду.
 
Биографије судија Невенке Калуђеровић и Снежане Савић Сабљић.
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje