Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

У АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ ОДРЖАНО САВЕТОВАЊЕ НА ТЕМУ „МЕДИЈСКО ПРАВО“

21.10.2011.

Апелациони суд у Београду је данас угостио два угледна правна стручњака из области медијског права – професора Правног факултета Универзитета Унион у Београду др Владимира Водинелића и доцента истог Факултета др Сашу Гајина.

Саветовање је организовано у циљу приближавања праксе Европског суда за људска права у области медијског права судијама и судијским помоћницима, као и ради целовите анализе досадашње судске праксе у тој области. На саветовању су разматрана и питања која су се у досадашњој судској пракси у области медијског права показала као спорна.

Састанку су присуствовале судије и судијски помоћници Апелационог суда у Београду и виших и основних судова који потпадају под надлежност овог суда.

Ово је прво саветовање стручног карактера организовано од стране Апелационог суда у Београду и настало је, превасходно, као резултат тежње да се због значаја коју ова област права има судска пракса уједначи и на тај начин допринесе већој правној сигурности.
Закључци који су изведени на овом саветовању указали су на потребу за организовањем овакве врсте скупова чешће због чега ће Апелациони суд у Београду настојати да и убудуће организује овај тип саветовања и на тај начин да што већи допринос успостављању неопходних услова за афирмацију правде у Републици Србији.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje