Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ЈОШ ДВОЈЕ СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНО ЗА СУДИЈЕ

9.10.2015.

Одлуком Народне скупштине Републике Србије о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију виши судијски помоћници Апелационог суда у Београду Катарина Мајачић и Маја Ђуричић, изабране су за судије Прекршајног суда у Београду.

 Катарина Мајачић је у Апелационом суду обављала послове судијског помоћника у Кривичном одељењу, док је Маја Ђуричић обављала послове судијског помоћника у Грађанском одељењу.

Апелациони суд у Београду ће наставити са праксом пријема најискуснијих судијских помоћника. Колико је ова пракса до сада била успешна најбоље говори податак о броју судија које је дао управо овај суд.

 

ПРЕДМЕТИ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ НА „ПОРТАЛУ СУДОВА СРБИЈЕ“

2.10.2015.

Апелациони суд у Београду обавештава сва лица која траже заштиту својих права пред овим судом, као и друге учеснике у поступку и заинтересована лица да се од 1. октобра 2015. године рад овог суда може пратити и путем „Портала судова Србије“ (адреса: www.portal.sud.rs ).

Чињењем доступним података о предметима које овај суд задужује јавним грађани стичу могућност да се на најједноставнији и најбржи начин информишу о току судских поступака пред овим судом. Потребно је једино да грађани знају пословни број предмета под којим се тражени предмет води пред овим судом. 

Уверени смо да ће овај вид комуницирања грађана са судом бити од вишеструке користи како за грађане тако и за суд који ће чињењем доступним информацијама о свом раду и на овај начин допринети повећању поверења грађана у рад судова.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje