Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈЕ АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ У СТУДИЈСКОЈ ПОСЕТИ МАДРИДУ

19.12.2023.

У периоду од 20. до 24. новембра 2023. године судије Апелационог суда у Београду су биле у студијској посети Мадриду која је организована у оквиру пројекте активности Европске уније на јачању капацитета правосуђа у борби против организованог криминала и других кривичних дела високе корупције. Апелациони суд у Београду су представљали председник Апелационог суда, судија Душко Миленковић, и судија Снежана Јовановић. Поред именованох судија у студијској посети Мадриду су биле и судије Врховног суда Србије и Вишег суда у Београду.

Током студијске посете чланови делегације Републике Србије су посетили следеће институције Краљевине Шпаније: Високи савет судства, Врховни суд, Државно тужилаштво, Посебно јавно тужилаштво за борбу против дрога, Националну полицију и Министарство правде, те су чланови делегације упознати са рганизацијом и надлежношћу судова, тужилаштава и полиције у Краљевини Шпанији у процесуирању кривичних дела.

Том приликом размењена су искуства у погледу поступања судова, превасходно у предметима из области организованог криминала и високе корупције, а такође и у области међународне сарадње и заштите података у судским поступцима, те је исказана спремност за даљу међусобну сарадњу.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje