Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ЗАМЕНИКУ ПРЕДСЕДНИКА СУДА, СУДИЈИ ПЕРСИДИ ЈОВАНОВИЋ, НАКОН ВИШЕДЕЦЕНИЈСКОГ РАДА У СРПСКОМ ПРАВОСУЂУ, ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

14.05.2021.

Судија Персида Јовановић је са места заменика председника Апелационог суда у Београду поднела захтев за престанак судијске функције Високом савету судства, услед навршења радног века. Иманована судија је, такође, била и председник Грађанског одељења за радне спорове Апелационог суда у Београду, а од новембра 2013. године је судијску функцију вршила у том Одељењу Апелационог суда у Београду. Била је и члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда у Београду.

Одласком судије Персиде Јовановић Апелациони суд свој рад наставља са седамдесет и троје судија (укључујући и председника суда).

Судија Персида Јовановић је цео свој радни век провела у правосуђу. Судијску функцију обавља од 1983. године, најпре као судија некадашњег Општинског суда у Панчеву, а затим као судија Окружног суда у Панчеву, Апелационог суда у Новом Саду и Апелационог суда у Београду.

У Апелационом суду у Београду судија Персида Јовановић је била председник петог већа Грађанског одељења за радне спорове, које су чиниле и судије Снежана Витошевић, Предраг Васић и Јасминка Бакић.  

Биографију судије Персиде Јовановић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje