Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

РАД У КРИВИЧНОМ ОДЕЉЕЊУ УСПОСТАВЉЕН У ПОТПУНОСТИ

3.02.2010.

У Апелационом суду у Београду уписани  су сви кривични предмети који су примљени од некадашњих окружних судова и Врховног суда Србије, као и новопримљени предмети, те је рад у кривичном одељењу успостављен у потпуности.  

Сваки судија кривичног одељења примио је у рад у просеку око 115 предмета,  док су судије које су, поред рада у  редовном кривичном одељењу, распоређени  и у посебна одељења овог суда за организовани криминал и ратне злочине добили у рад укупно 47 предмета.  

Уписани су сви хитни парнични предмети, као и сви други у којима су поступци по жалби започети пре 2009. године, тако да су судије парничног одељења до сада задужиле по 130 предмета, а судије одељења радних спорова по 220. Очекује се да ће, када сви предмети буду уписани, сваки парнични судија задужити око 300 предмета, док ће судија одељења радних спорова задужити око 400 предмета.  

До  сада је уписано преко 10.000 предмета, а очекује се да се и преостали преузети и новопримљени предмети из грађанске  материје расподеле судијама до 10. фебруара 2010. године.  

До 03. фебруара 2010. године у Апелационом  суду у Београду је решено  укупно 150 предмета, од чега је 14 пресуда.

Прву  пресуду новоформираног Апелационог  суда у Београду која је експедована 25. јануара 2010. године потписала је председник већа – судија Савка Гогић, некадашњи председник другостепеног кривичног одељења Окружног суда у Београду.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje