Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ ОД 11. МАЈА 2020. ГОДИНЕ НАСТАВЉА СА РЕДОВНИМ РАДОМ

8.05.2020.

 Апелациони суд у Београду обавештава јавност да од 11. маја 2020. године наставља са редовним радом.

Улаз у зграду у којој је, између осталог, смештен и Апелациони суд у Београду биће дозвољен само уз ношење личне хигијенске заштитне максе и рукавице уз обавезан пролазак баријере за дезинфекциону заштиту обуће и руку. Такође, и даље је обавезан пролаз кроз метал детектор врата и пријављивање на пријавници са одговарајућим документима (позив за суђење и лични идентификациони документ). Лицима која немају одговарајућа средства заштите или која не буду желела да се подвргну хигијенској и безбедносној заштити, неће бити омогућен улаз у зграду.

Приликом уласка у зграду суда сви су дужни да се придржавају и прописаних мера о безбедном растојању – физичке дистанце, која мора износити минимум 1,5 метара између две особе. Свако ко се не придржава ове мере биће опоменут, а у случају непоштовања ове мере биће му онемогућен улаз у зграду суда.

Ова правила се примењују од почетка рада суда после укидања ванредног стања, 11. маја 2020. године, и важе до проглашења престанка епидемије изазване вирусом COVID – 19.

 Суђења која су заказана почев од 11. маја 2020. године па надаље се редовно одржавају, док ће о датуму одржавања нових седница, претреса и расправа пред Апелационим судом у предметима који су били заказани за време ванредног стања, а нису одржани, странке и остали учесници у поступку бити обавештени накнадно писменим путем. 

Са правилима понашања запослених и странака у Апелационом суду у Београду након укидања ванредног стања, почев од 11. маја 2020. године, до проглашења престанка епидемије изазване вирусом COVID – 19 се можете упознати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje