Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ТРОЈЕ СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИЗАБРАНО ЗА СУДИЈЕ ВРХОВНОГ КАСАЦИОНОГ СУДА

14.02.2020.

Одлуком Високог савета судства судије Апелационог суда у Београду, Гордана Комненић. Драгана Маринковић и Бранка Дражић, изабране су за судије Врховног касационог суда.

Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са осамдесет двоје судија (укључујући и председника суда).

Судија Гордана Комненић је цео свој радни век провела у суду. За судију је изабрана 1996. године, те је судијску функцију вршила у периоду од маја 1996. године до марта 2005. године у некадашњем Првом општинском суду у Београду, затим од марта 2005. године до децембра 2010. године у некадашњем Окружном суду у Београду, а од новембра 2011. године у Вишем суду у Београду и од маја 2014. године у Апелационом суду у Београду.

У Апелационом суду у Београду судија Гордана Комненић је била први заменик председника, те председник и судија Грађанског одељења и Одељења за заштиту права на суђење у разумном року, а такође је била и овлашћено лице за поступање по Закону о заштити података о личности.  Поступала је као председник првог већа чији састав су чиниле судије Весна Мастиловић и Весна Миљуш. Судија Гордана Комненић је поступала и у предметима рехабилитације и била је члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда у Београду.

Биографију судије Гордане Комненић можете прочитати овде.

Судија Драгана Маринковић је, од формирања, судија Апелационог суда у Београду, а пре тога је у периоду од октобра 1991 године до 2003. године била судија некадашњег Општинског суда у Смедереву, а затим у периоду од 2003. године до 2010. године судија некадашњег Окружног суда у Смедереву. У Апелационом суду у Београду судија Драгана Маринковић је била руководилац Одељења судске праксе за Грађанско одељење и у Одељењу за заштиту права на суђење у разумном року за грађанску материју, а такође је била и заменик главног и одговорног уредника Билтена Апелационог суда у Београду. Поступала је као председник трећег већа чији састав су чиниле судије Јелена Стевановић и Радмила Радић.

Биографију судије Драгане Маринковић можете прочитати овде.

Судија Бранка Дражић је, такође, цео свој радни век провела у суду. Судијску функцију врши од 1992. године и то, најпре, као судија некадашњег Првог општинског суда у Београду, затим од 2002. године као судија некадашњег Окружног суда у Београду и од 2010. године као судија Апелационог суда у Београду. У Апелационом суду у Београду судија Бранка Дражић је била заменик председника Грађанског одељења и заменик председника Одељења за заштиту права на суђење у разумном року, а такпђе је била и члан Редакцијског одбора Билтена Апелационог суда у Београду. Поступала је као председник четврог већа чији састав су чиниле судије Марија Терзић и Невенка Ромчевић.

Биографију судије Бранке Дражић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje