Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ШЕСТОРО СУДИЈА СТУПИЛО НА ФУНКЦИЈУ У АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ

3.12.2021.

Судије које су одлуком Високог савета судства изабране да врше судијску функцију у Апелационом суду у Београду ступиле су на функцију у овом суду на свечаној седници свих судија која је одржана 3. децембра 2021. године.

На судијску функцију у Апелационом суду су ступиле следеће судије: Олга Арсовић, Зоран Ђорђевић, Даница Косовац, Снежана Јовановић, Татјана Лемајић и  Матија Радојичић.

Доласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са 79 судија (укључујући и председника суда), док је један судија упућен на рад у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду, а један је постављен за председника Првог основног суда у Београду.

У међувремену судијска функција, услед навршења радног века, престала је судијама Радмили Ђурић и Тањи Шобат.

Именоване судије су цео радни век провеле у судству, најпре, као приправници, а затим и као судијски помоћници. Судија Радмила Ђурић је именована за судију некадашњег Четвртог општинског суда у Београду 1988. године, да би затим 2010. године постала судија Апелационог суда где је поступала у Грађанском одељењу. Са биографијом судије Радмиле Ђурић се можете упознати овде.

Судија Тања Шобат је, најпре, од 1988. године била судија некадашњег Петог општинског суда у Београду, затим од 2003. године судија некадашњег Окружног суда у Београду, те је 2010. године именована за судију Апелационог суда. Од марта 2009. године је била в. ф. председника некадашњег Четвртог општинског суда у Београду, те је затим од јануара 2010. године била в. ф. председника Првог основног суда у Београду, а потом од маја 2014. године и председник Првог основног суда у Београду све до марта 2016. године од када судијску функцију врши у Грађанском одељењу Апелационог суда. Била је члан многих радних група, а такође и предавач. Са биографијом судије Тање Шобат се можете упознати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje