Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ДВОЈЕ СУДИЈА

21.08.2020.

Престанком судијске фукције Зорици Николић, услед навршења радног века, и Светлани Беговић Пантић, на лични захтев због одласка у старосну пензију, Апелациони суд наставља свој рад без још двоје судија које су поступале у предметима из грађанске материје. Тренутно судијску функцију у Апелационом суду врши осамдесет судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда, а један је упућен у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду.

Судија Светлана Беговић Пантић је цео свој радни век, од 1987. године, провела радећи у суду. Судија је од 1992. године.

Од оснивања Апелационог суда судија Светлана Беговић Пантић је била судија Грађанског одељења. Судија Светлана Беговић Пантић је била председник једанаестог већа Грађанског одељења чији су чланови биле судије Зорица Булајић и Ирена Вуковић. Пре него што је почела да врши судијску функцију у Апелационом суду судија Светлана Беговић Пантић је била судија Другог општинског суда у Београду, затим Окружног суда и Београду и Вишег суда у Београду.

Биографију судије Светлане Беговић Пантић можете прочитати овде.

И судија Зорица Николић је цео свој радни век, од 1979. године, провела радећи у суду где судијску функцију обавља од 1983. године.

Судија Зорица Николић је била, најпре, судија Општинског суда у Пожаревцу, затим Окружног суда у Пожаревцу те је била судија Апелационог суда у Београду од формирања. Именована судија је била члан четвртог већа Грађанског одељења за радне спорове којим је председавала судија Ана Поповић, а други чланови већа су били судије Александар Ивановић и Снежана Савић Сабљић.

Биографију судије Зорице Николић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje