Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ДЕЛЕГАЦИЈА НАРОДНЕ РЕПУБЛИКЕ КИНЕ У ПОСЕТИ АПЕЛАЦИОНОМ СУДУ У БЕОГРАДУ

29.10.2018.

Дана 26. октобра 2018. године делегација Народне Републике Кине је посетила Апелациони суд у Београду. Делегацију је чинило шест судија Вишег Народног суда процинције Хебеи и то: заменици председника Yun Weidong и Li Mingsheng и више судије Xu Maoming, HaoShoujun, Wang Song и GuoPeishan.

Са организацијом и надлежношћу Апелационог суда чланове делегације су упознали председник суда, судија Душко Миленковић, председник Грађанског одељења Апелационог суда, судија Гордана Комненић, председник Одељења за ратне злочине, судија Синиша Важић и руководилац Одељења судске праксе за Грађанско одељење за радне спорове, судија Невенка Калуђеровић. Такође, као чланови делегације Апелационог суда састанку су присуствовали и секретар суда, Весна Баратовић, и заменик секретара суда, Сања Рацо.

Током састанка члановима делегације Народне Републике Кине је посебно презентовано просечно трајање судских поступака пред Апелационом судом, као и изазови са којима се судије суочавају у свом раду. Том приликом размењена су искуства у погледу поступања судова и међусобне сарадње, те је исказана спремност за даљу међусобну сарадњу.   

 

ТРОЈЕ СУДИЈСКИХ ПОМОЋНИКА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИМЕНОВАНО ЗА СУДИЈЕ

5.10.2018.

Одлуком Народне скупштине Републике Србије о избору судија који се први пут бирају на судијску функцију виши судијски помоћници Апелационог суда у Београду Јована Кулић и Милош Спирић, изабрани су за судије Привредног суда у Београду, док је судијски помоћник Јелена Бајић Урошевић изабрана за судију Привредног суда у Зрењанину.

Јована Кулић, Милош Спирић и Јелена Бајић Урошевић су у Апелационом суду обављали послове судијских помоћника у Грађанском одељењу.

Колектив Апелационог суда је уверен да ће и ове судије, као и све претходно изабране из редова судијских помоћника Апелационог суда, дати даљи значајан напредак бољем правосуђу које ће учинити суд што доступнијим грађанима Републике Србије.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje