Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

ДВОЈЕ СУДИЈА АПЕЛАЦИОНОГ СУДА У БЕОГРАДУ ИМЕНОВАНО ЗА ВРШИОЦЕ ФУНКЦИЈА ПРЕДСЕДНИКА СУДОВА

26.05.2023.
Одлуком Високог савета судства од 23. маја 2023. године судије Апелационог суда Драган Милошевић и Матија Радојичић су именовани за вршиоце функције председника суда. Судија Драган Милошевић је од 23. маја 2023. године именован за вршиоца функције председника Вишег суда у Београду, а судија Матија Радојичић је именован од 23. маја 2023. године за вршиоца функције председника Трећег основног суда у Београду.
 
Судија Драган Милошевић је цео свој радни век провео у правосуђу, најпре, као приправник, затим као сарадник, а потом од 2005. године и као судија Трећег општинског суда у Београду. Од јануара 2010. године био је судија Вишег суда у Београду, док је од јула 2019. године био судија Апелационог суда у Београду стим што је од избора на фунцију у Апелационом суду до јануара 2022. године био упућен на рад у Посебно одељење за организовани криминал Вишег суда у Београду, док је на судијску функцију у Апелацоином суду ступио јануара 2022. године. У Апелационом суду је поступао као судија у Кривичном одељењу, док је од новембра 2022. године поред поступања у Кривичном одељењу распоређен да поступа и као судија у Посебном одељењу за организовани криминал. 
 
Судија Матија Радојичић је, такође, цео свој радни век провео у правосуђу, најпре, као приправник, затим као сарадник, а потом од 1993. године и као судија Четвртог општинског суда у Београду. Од јануара 2010. године био је судија Првог основног суда у Београду, затим од 2014. године судија Трећег основног суда у Београду, док је од децембра 2021. године судија Грађанског одељења за радне спорове Апелационог суда у Београду. Такође, од 2016. године до 2021. године био је члан Високог савета судства. 
 
Одласком именованих судија Апелациони суд у Београду свој рад наставља са 64 судија (укључујући и председника суда). 
 

АПЕЛАЦИОНИ СУД У БЕОГРАДУ НАСТАВЉА СВОЈ РАД БЕЗ ЈОШ ЈЕДНОГ СУДИЈЕ КОЈЕМ ЈЕ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА НА ЛИЧНИ ЗАХТЕВ

22.05.2023.

Престанком, на лични захтев услед испуњења услова за старосну пензију, функције судији Весни Матковић Апелациони суд наставља свој рад са шездесет и девет судија (укључујући и председника суда), док је један судија постављен за председника нижестепеног суда.

Именована судија је цео радни век провела у правосуђу, најпре као приправник, затим као судијски помоћник, а потом и судија. Судија Апелационог суда у Београду је од формирања, а пре тога судија Весна Матковић је од 1985. године била судија Општинског суда у Обреновцу, а затим од 2002. године судија Петог општинског суда у Београду.

У Апелационом суду судија Весна Матковић је била председник петог већа чији су чланови били судије Јасна Беловић и Ида Никитовић.

Биографију судија Весне Матковић можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje