Република Србија
Апелациони суд у Београду
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Архива

Архива

СУДИЈИ ЗОРИЦИ ВЕЉИЋ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА УСЛЕД НАВРШЕЊА РАДНОГ ВЕКА

23.11.2023.
Престанком, услед навршења радног века, функције судији Зорици Вељић Апелациони суд наставља свој рад са 60 судија (укључујући и председника суда), док је троје судија постављен за председника нижестепеног суда. 
 
Именована судија је највећи део радног века провела у правосуђу, најпре као приправник, а затим и  као судија. Судија Апелационог суда у Београду је од августа 2018. године, а пре тога судија Зорица Вељић је од 1992. године била судија Општинског суда у Смедеревској Паланци, а затим од 1994. године заменик Јавног правобраниоца општине Звездара, те од 1997. године до 2009. године судија Трећег општинског суда у Београду, затим од 2010. године до 2012. године правни заступник банке,  да би од 2012. године почела да врши судијску функцију у Првом основном суду у Београду, а од 2014. године постаје судија Вишег суда у Београду. 
 
У Апелационом суду судија Зорица Вељић је била члан шестог већа Грађанског одељења за радне спорове чији је председник већа била Зорица Смирчић.
 
Биографију судије Зорице Вељић можете прочитати овде.
 
 

СУДИЈИ ЛОВОРКИ СТОЈНОВ ПРЕСТАЛА СУДИЈСКА ФУНКЦИЈА НА ЛИЧНИ ЗАХТЕВ

9.11.2023.

Престанком, на лични захтев због остваривања права на старосну пензију, функције судији Ловорки Стојнов Апелациони суд наставља свој рад са 61 судијом (укључујући и председника суда), док је троје судија постављено за председнике нижестепених судова.

Именована судија је радни век започела, најпре, као приправник, а затим саветник у Савезном министарству за пољопривреду СФРЈ, те као директор правне службе у банци, а потом у предузећу, да би за судију Четвртог општинског суда у Београду била именована 1995. године Судија Апелационог суда у Београду је од формирања и то све време судија Грађанског одељења.

У Апелационом суду судија Ловорка Стојнов је била члан седмог већа Грађанског одељења чији је председник већа била Марина Јакић, други члан судија Иван Илић.

Биографију судије Ловорке Стојнов можете прочитати овде.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje