Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

DVOJE SUDIJA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IMENOVANO ZA VRŠIOCE FUNKCIJA PREDSEDNIKA SUDOVA

26.05.2023.
Odlukom Visokog saveta sudstva od 23. maja 2023. godine sudije Apelacionog suda Dragan Milošević i Matija Radojičić su imenovani za vršioce funkcije predsednika suda. Sudija Dragan Milošević je od 23. maja 2023. godine imenovan za vršioca funkcije predsednika Višeg suda u Beogradu, a sudija Matija Radojičić je imenovan od 23. maja 2023. godine za vršioca funkcije predsednika Trećeg osnovnog suda u Beogradu.
 
Sudija Dragan Milošević je ceo svoj radni vek proveo u pravosuđu, najpre, kao pripravnik, zatim kao saradnik, a potom od 2005. godine i kao sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu. Od januara 2010. godine bio je sudija Višeg suda u Beogradu, dok je od jula 2019. godine bio sudija Apelacionog suda u Beogradu stim što je od izbora na funciju u Apelacionom sudu do januara 2022. godine bio upućen na rad u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, dok je na sudijsku funkciju u Apelacoinom sudu stupio januara 2022. godine. U Apelacionom sudu je postupao kao sudija u Krivičnom odeljenju, dok je od novembra 2022. godine pored postupanja u Krivičnom odeljenju raspoređen da postupa i kao sudija u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal. 
 
Sudija Matija Radojičić je, takođe, ceo svoj radni vek proveo u pravosuđu, najpre, kao pripravnik, zatim kao saradnik, a potom od 1993. godine i kao sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu. Od januara 2010. godine bio je sudija Prvog osnovnog suda u Beogradu, zatim od 2014. godine sudija Trećeg osnovnog suda u Beogradu, dok je od decembra 2021. godine sudija Građanskog odeljenja za radne sporove Apelacionog suda u Beogradu. Takođe, od 2016. godine do 2021. godine bio je član Visokog saveta sudstva. 
 
Odlaskom imenovanih sudija Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa 64 sudija (uključujući i predsednika suda). 
 

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ JEDNOG SUDIJE KOJEM JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA NA LIČNI ZAHTEV

22.05.2023.

Prestankom, na lični zahtev usled ispunjenja uslova za starosnu penziju, funkcije sudiji Vesni Matković Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa šezdeset i devet sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda.

Imenovana sudija je ceo radni vek provela u pravosuđu, najpre kao pripravnik, zatim kao sudijski pomoćnik, a potom i sudija. Sudija Apelacionog suda u Beogradu je od formiranja, a pre toga sudija Vesna Matković je od 1985. godine bila sudija Opštinskog suda u Obrenovcu, a zatim od 2002. godine sudija Petog opštinskog suda u Beogradu.

U Apelacionom sudu sudija Vesna Matković je bila predsednik petog veća čiji su članovi bili sudije Jasna Belović i Ida Nikitović.

Biografiju sudija Vesne Matković možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje