Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

RAD U KRIVIČNOM ODELjENjU USPOSTAVLjEN U POTPUNOSTI

3.02.2010.

U Apelacionom sudu u Beogradu upisani  su svi krivični predmeti koji su primljeni od nekadašnjih okružnih sudova i Vrhovnog suda Srbije, kao i novoprimljeni predmeti, te je rad u krivičnom odeljenju uspostavljen u potpunosti.  

Svaki sudija krivičnog odeljenja primio je u rad u proseku oko 115 predmeta,  dok su sudije koje su, pored rada u  redovnom krivičnom odeljenju, raspoređeni  i u posebna odeljenja ovog suda za organizovani kriminal i ratne zločine dobili u rad ukupno 47 predmeta.  

Upisani su svi hitni parnični predmeti, kao i svi drugi u kojima su postupci po žalbi započeti pre 2009. godine, tako da su sudije parničnog odeljenja do sada zadužile po 130 predmeta, a sudije odeljenja radnih sporova po 220. Očekuje se da će, kada svi predmeti budu upisani, svaki parnični sudija zadužiti oko 300 predmeta, dok će sudija odeljenja radnih sporova zadužiti oko 400 predmeta.  

Do  sada je upisano preko 10.000 predmeta, a očekuje se da se i preostali preuzeti i novoprimljeni predmeti iz građanske  materije raspodele sudijama do 10. februara 2010. godine.  

Do 03. februara 2010. godine u Apelacionom  sudu u Beogradu je rešeno  ukupno 150 predmeta, od čega je 14 presuda.

Prvu  presudu novoformiranog Apelacionog  suda u Beogradu koja je ekspedovana 25. januara 2010. godine potpisala je predsednik veća – sudija Savka Gogić, nekadašnji predsednik drugostepenog krivičnog odeljenja Okružnog suda u Beogradu.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje