Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

ZAMENIKU PREDSEDNIKA SUDA, SUDIJI VEROLjUBU CVETKOVIĆU, NAKON VIŠEDECENIJSKOG RADA U SRPSKOM PRAVOSUĐU, PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

3.12.2018.

Sudija Veroljub Cvetković je sa mesta zamenika predsednika Apelacionog suda u Beogradu podneo zahtev za prestanak sudijske funkcije Visokom savetu sudstva, usled navršenja radnog veka. Imanovani sudija je, takođe, bio i  predsednik Krivičnog odeljenja i Posebnog odeljenja za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, a takođe je od formiranja obavljao sudijusku funkciju u Krivičnom odeljenju i Posebnom odeljenju za organizovani kriminal. Postupao je i u predmetima rehabilitacije.

Odlaskom sudije Veroljuba Cvetkovića Apelacioni sud svoj rad nastavlja sa osamdeset i jednim sudijom (uključujući i predsednika suda).

Sudija Veroljub Cvetković je ceo svoj radni vek proveo u pravosuđu. Sudijsku funkciju obavlja od 1981. godine, najpre kao sudija nekadašnjeg Opštinskog suda u Boru, a zatim kao sudija Okružnog suda u Zaječaru, Vrhovnog suda Srbije i Apelacionog suda u Beogradu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Veroljub Cvetković je bio predsednik četvrtog veća Krivičnog odeljenja, koje su činile i sudije Bojana Paunović i Aleksandar Vujučić, Takođe, bio je i predsednik prvog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal, koje su činile i sudije Milimir Lukić, Nada Zec, Bojana Paunović i mr Sretko Janković.

Biografiju sudije Veroljuba Cvetkovića možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje