Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

UVODNA  REČ PREDSEDNIKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU
SUDIJE DUŠKA MILENKOVIĆA


Poštovani,

Čast mi je da vam u ime kolektiva Apelacionog suda u Beogradu poželim dobrodošlicu na zvaničnu internet prezentaciju ovog suda.

Prezentacija je nastala kao izraz težnje da se kroz prikazivanje organizacije, te nadležnosti i položaja koji ovaj sud ima u mreži sudova građanima približe prava koja im po zakonu pripadaju, kao i način njihovog ostvarivanja.

U želji da rad suda učinimo što dostupnijim građanima na internet prezentaciji suda, pored Informatora o radu, objavljujemo statističke izveštaje o radu, odluke koje Odeljenje sudske prakse izdvaja kao značajne za rad tog odeljenja, publikacije suda, raspored suđenja u krivičnoj materiji, kao i saopštenja povodom svih odluka donetim u predmetima koji su izazvali interesovanje javnosti.

Apelacioni sud u Beogradu nastoji da svoj rad organizuje na način na koji će se najbolje ostvariti Ustavom priznato pravo građana na pravično suđenje. Da li u tome uspeva najbolje znate vi na koja se ta prava odnose i zato vas pozivamo da svojim pitanjima, sugestijama i kritikama doprinesete uspostavljanju suda kojem građani veruju.

Put do pravde nije uvek lak, ali ako budemo saveznici na tom putu siguran sam da je lakše dostižan.

S poštovanjem,

predsednik Apelacionog suda u Beogradu, sudija
Duško Milenković

Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje