Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU OD 11. MAJA 2020. GODINE NASTAVLjA SA REDOVNIM RADOM

8.05.2020.

 Apelacioni sud u Beogradu obaveštava javnost da od 11. maja 2020. godine nastavlja sa redovnim radom.

Ulaz u zgradu u kojoj je, između ostalog, smešten i Apelacioni sud u Beogradu biće dozvoljen samo uz nošenje lične higijenske zaštitne makse i rukavice uz obavezan prolazak barijere za dezinfekcionu zaštitu obuće i ruku. Takođe, i dalje je obavezan prolaz kroz metal detektor vrata i prijavljivanje na prijavnici sa odgovarajućim dokumentima (poziv za suđenje i lični identifikacioni dokument). Licima koja nemaju odgovarajuća sredstva zaštite ili koja ne budu želela da se podvrgnu higijenskoj i bezbednosnoj zaštiti, neće biti omogućen ulaz u zgradu.

Prilikom ulaska u zgradu suda svi su dužni da se pridržavaju i propisanih mera o bezbednom rastojanju – fizičke distance, koja mora iznositi minimum 1,5 metara između dve osobe. Svako ko se ne pridržava ove mere biće opomenut, a u slučaju nepoštovanja ove mere biće mu onemogućen ulaz u zgradu suda.

Ova pravila se primenjuju od početka rada suda posle ukidanja vanrednog stanja, 11. maja 2020. godine, i važe do proglašenja prestanka epidemije izazvane virusom COVID – 19.

 Suđenja koja su zakazana počev od 11. maja 2020. godine pa nadalje se redovno održavaju, dok će o datumu održavanja novih sednica, pretresa i rasprava pred Apelacionim sudom u predmetima koji su bili zakazani za vreme vanrednog stanja, a nisu održani, stranke i ostali učesnici u postupku biti obavešteni naknadno pismenim putem. 

Sa pravilima ponašanja zaposlenih i stranaka u Apelacionom sudu u Beogradu nakon ukidanja vanrednog stanja, počev od 11. maja 2020. godine, do proglašenja prestanka epidemije izazvane virusom COVID – 19 se možete upoznati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje