Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ JOŠ DVOJE SUDIJA

21.08.2020.

Prestankom sudijske fukcije Zorici Nikolić, usled navršenja radnog veka, i Svetlani Begović Pantić, na lični zahtev zbog odlaska u starosnu penziju, Apelacioni sud nastavlja svoj rad bez još dvoje sudija koje su postupale u predmetima iz građanske materije. Trenutno sudijsku funkciju u Apelacionom sudu vrši osamdeset sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda, a jedan je upućen u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Sudija Svetlana Begović Pantić je ceo svoj radni vek, od 1987. godine, provela radeći u sudu. Sudija je od 1992. godine.

Od osnivanja Apelacionog suda sudija Svetlana Begović Pantić je bila sudija Građanskog odeljenja. Sudija Svetlana Begović Pantić je bila predsednik jedanaestog veća Građanskog odeljenja čiji su članovi bile sudije Zorica Bulajić i Irena Vuković. Pre nego što je počela da vrši sudijsku funkciju u Apelacionom sudu sudija Svetlana Begović Pantić je bila sudija Drugog opštinskog suda u Beogradu, zatim Okružnog suda i Beogradu i Višeg suda u Beogradu.

Biografiju sudije Svetlane Begović Pantić možete pročitati ovde.

I sudija Zorica Nikolić je ceo svoj radni vek, od 1979. godine, provela radeći u sudu gde sudijsku funkciju obavlja od 1983. godine.

Sudija Zorica Nikolić je bila, najpre, sudija Opštinskog suda u Požarevcu, zatim Okružnog suda u Požarevcu te je bila sudija Apelacionog suda u Beogradu od formiranja. Imenovana sudija je bila član četvrtog veća Građanskog odeljenja za radne sporove kojim je predsedavala sudija Ana Popović, a drugi članovi veća su bili sudije Aleksandar Ivanović i Snežana Savić Sabljić.

Biografiju sudije Zorice Nikolić možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje