Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJE MILENA RAŠIĆ I NADA ZEC RASPOREĐENE U APELACIONI SUD U BEOGRADU

25.01.2012.

Sudije Apelacionog suda u Beogradu, Milena Rašić i Nada Zec, koje su od 1. januara 2010. godine, uz njihovu saglasnost, bile raspoređene na rad u Posebna odeljenja Višeg suda u Beogradu ubuduće sudijsku funkciju vrše u ovom sudu.

Izmenama Godišnjeg rasporeda poslova od 25. januara 2012. godine sudije Milena Rašić i Nada Zec su raspoređene u Krivično odeljenje i Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu.

Dolaskom sudija Milene Rašić i Nade Zec Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa 75 sudija (uključujući i vršioca funkcije predsednika suda).

 

APELACIONI SUD U BEOGRADU ZAPOČEO RAD U 2012. GODINI SA 73 SUDIJA

19.01.2012.

Godišnjim rasporedom poslova Apelacionog suda u Beogradu za 2012. godinu predviđeno je da sudijsku funkciju u Građanskom odeljenju ovog suda, obavlja 35 sudija, te je za predsednika ovog Odeljenja imenovana sudija Jasminka Stanojević. U Građansko odeljenje za radne sporove, čiji je predsednik sudija Borivoje Živković, raspoređeno je 12 sudija. Krivično odeljenje, čiji je predsednik sudija Sonja Manojlović, nakon povratka sudije Milimira Lukića, čini 24 sudija, dok Odeljenje za krivične postupke prema maloletnicima čini 3 sudija.

U posebna odeljenja, čija se nadležnost prostire na teritoriji cele Republike Srbije, raspoređeno je ukupno 16 sudija i to tako što je u Posebno odeljenje za organizovani kriminal, čiji je predsednik sudija Zoran Savić, raspoređeno 10 sudija, dok je u Odeljenje za ratne zločine, čiji je predsednik sudija Radmila Dragičević Dičić, raspoređeno 6 sudija.

Predsednik Odeljenja sudske prakse u 2012. godini je i dalje sudija Radmila Dragičević Dičić, dok je zamenik predsednika Odeljenja sudija Branislav Bosiljković. Godišnjim rasporedom poslova za 2012. godinu predviđeno je i da Odeljenje sudske prakse sačinjavaju i predsednici sudskih odeljenja i njihovi zamenici, kao i rukovodioci sudske prakse po sudskim odeljenjima.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje