Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

DVE SUDIJE APELACIONOG SUDA U BEOGRADU IZABRANE ZA SUDIJE VRHOVNOG KASACIONOG SUDA

17.03.2014.

Odlukom Visokog saveta sudstva sudije Apelacionog suda u Beogradu, Jasminka Stanojević i Spomenka Zarić, izabrane su za sudije Vrhovnog kasacionog suda.

Odlaskom imenovanih sudija Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa osamdeset sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudije Jasminka Stanojević i Spomenka Zarić su ceo svoj radni vek provele u sudu.

U Apelacionom sudu u Beogradu sudija Jasminka Stanojević je bila predsednik prvog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Dragana Marinković i Sanja Pejović, dok je Spomenka Zarić bila član četvrtog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Vesna Obradović, predsednik veća, i Melanija Santovac, član veća. Shodno Godišnjem rasporedu poslova ovog suda, sudija Spomenka Zarić je bila predsednik veća u predmetima koji su joj dodeljeni u rad kao sudiji izvesiocu.

Takođe, od osnivanja Apelacionog suda, 1. januara 2010. godine, sudija Spomenka Zarić je obavljala i funkciju predsednika Građanskog odeljenja ovog suda, dok je od 1. januara 2012. godine tu funkciju obavljala sudija Jasminka Stanojević. Imenovane sudije su bile i članice Redakcijskog odbora Biltena ovog suda. Pored sudijske funkcije, imenovane sudije su bile angažovane i na velikom broju drugih aktivnosti u oblasti pravosuđa, kao predavači i učesnici različitih projekata, a takođe su i autori velikog broja publikacija i ostalih radova.

Odluke sudija Jasminke Stanojević i Spomenke Zarić su često od strane Odeljenja sudske prakse izdvajane kao značajne za rad tog Odeljenja i objavljivane na internet stranici suda, te su na ovaj način imenovane sudije ostavile neizbrisiv trag u ovom sudu.

 Biografiju sudije Jasminke Stanojević možete pročitati ovde, dok biografiju sudije Spomenke Zarić možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje