Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJAMA ALEKSANDRI SPIRKOVSKOJ I VESNI KARADžIĆ RISTIĆ PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

14.02.2023.

Kolektiv Apelacionog suda u Beogradu je još dvoje sudija, nakon višedecenijskog rada u pravosuđu, ispratio u penziju. Sudija Aleksandra Spirkovski je sudijsku funkciju obavljala u Građanskom odeljenju za radne sporove, dok je sudija Vesna Karadžić Ristić sudijsku funkciju obavljala u Građanskom odeljenju.

Nakon prestanka sudijske funkcije sudijama Aleksandri Spirkovskoj i Vesni Karadžić Ristić Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad sa 71 sudijom (uključujući i predsednika suda).

Sudija Aleksandra Spirkovska je najveći deo radnog veka provela u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljala od 1998. godine, najpre u Petom opštinskom sudu u Beogradu, zatim u Okružnom sudu u Beogradu i, od formiranja, u Apelacionom sudu u Beogradu. U Apelacionom sudu je bila predsednik Građanskog odeljenja za radne sporove, te predsednik trećeg veća istog Odeljenja, koje su činile i sudije Dragica Saveljić Nikolić i Zorica Jovanović. Takođe, sudija Aleksandra Spirkovska je bila i zamenik predsednika Apelacionog suda, kao i član Redakcijskog odbora Biltena Apelacionog suda. Biografiju sudije Aleksandre Spirkovske možete pročitati ovde.

Sudija Vesna Karadžić Ristić je ceo svoj radni vek provela u pravosuđu, te je sudijsku funkciju obavljala od 1987. godine, najpre u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, zatim u Okružnom sudu u Beogradu i, od formiranja, u Apelacionom sudu u Beogradu. U Apelacionom sudu je bila predsednik desetog veća Građanskog odeljenja, koje su činile i sudije Vesna Dželetović Cucić i Aleksandra Leković. Biografiju sudije Vesne Karadžić Ristić možete pročitati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje