Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU DOBIO JOŠ JEDNOG SUDIJU

15.04.2011.

Na sednici svih sudija Apelacionog suda u Beogradu održanoj 13. aprila 2011. godine na sudijsku funkciju u ovom sudu stupio je sudija Vučko Mirčić.

Promenom Godišnjeg rasporeda poslova za 2011. godinu sudija Vučko Mirčić je raspoređen u Krivično odeljenje i Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu.

Dolaskom sudije Vučka Mirčića Apelacioni sud u Beogradu nastavlja svoj rad sa 73 sudija (uključujući i predsednika suda).

Sudija Vučko Mirčić je pre dolaska u ovaj sud sudijsku funkciju obavljao u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu i bio je član prvog saziva Visokog saveta sudstva.

 

SUDIJSKI POMOĆNICI APELACIONOG SUDA U BEOGRADU U OKVIRU PROJEKTA OEBS-A „PRAVDA I RATNI ZLOČINI“ POSETILI EVROPSKI SUD ZA LjUDSKA PRAVA

11.04.2011.

Sudijski pomoćnici Apelacionog suda u Beogradu: Olivera Memarović, Branislava Munjić i Igor Rmandić, koji su angažovani na projektu OEBS – a „Pravda i ratni zločini“, bili su u dvodnevnoj poseti Evropskom sudu za ljudska prava u Strazburu.

Cilj seminara bio je upoznavanje učesnika sa načinom rada Evropskog suda za ljudska prava kroz predstavljanje procedure po kojoj taj sud radi.

Na ovaj način i mladim kolegama je omogućeno da se neposredno upoznaju sa načinom rada ovog evropskog suda i da tako stečena iskustva i praktično primene.

 

ZAKONI I PRAVOSUĐE

1.04.2011.

Poslanici Skupštine Srbije okončali su juče sednicu započetu 2. marta usvajanjem tridesetak zakona i ratifikacijom više međunarodnih sporazuma, kao i donošenjem nekoliko kadrovskih odluka. Između ostalog podržani su zakoni o porezu na imovinu, planiranju i izgradnji, socijalnoj zaštiti, sportu.

Skupština Srbije izabrala je juče članove Državnog veća tužilaca i Visokog saveta sudstva iz reda pravosuđa, čime je „zaokruženo“ konstituisanje ta dva organa. Novi članovi DVT su zamenik javnog tužioca u Višem javnom tužilaštvu u Beogradu Branko Stamenković, javni tužilac u Drugom osnovnom tužilaštvu u Beogradu Danijela Sinđelić i zamenica javnog tužioca u Osnovnom tužilaštvu u Kraljevu Majda Rakić. U DVT su izabrani i zamenik javnog tužioca u Republičkom javnom tužilaštvu Zorica Stojšić, tužilac za organizovani kriminal Miljko Radisavljević i zamenik javnog tužioca u Apelacionom javnom tužilaštvu u Novom Sadu Dragoljub Barjamović. Za članove VSS izabrani su sudija u Vrhovnom kasacionom sudu Mirjana Ivić, sudija u Apelacionom sudu u Beogradu Milimir Lukić, sudija u privrednom sudu u Zrenjaninu Aleksandar Stoiljković, sudija u Višem prekršajnom sudu Blagoje Jakšić, sudija Osnovnog suda u Subotici Sonja Vidanović i sudija Apelacionog suda u Novom Sadu Branka Bančević.

(Preuzeto od dnevnog lista „Danas“)

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje