Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

SUDIJA DUŠKO MILENKOVIĆ PONOVO IZABRAN ZA PREDSEDNIKA APELACIONOG SUDA U BEOGRADU (23.12.2022.)

23.12.2022.

Na svečanoj sednici svih sudija, održanoj 22. decembra 2022. godine, sudija Duško Milenković, dosadašnji vršilac funkcije predsednika Apelacionog suda u Beogradu, stupio je na funkciju predsednika Apelacionog suda u Beogradu.

Sudija Duško Milenković je sudija Vrhovnog kasacionog suda RS i kao predsednik suda, nastaviće da obavlja sudijsku funkciju u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal istovremeno sa dužnostima predsednika suda. Funkciju predsednika suda, shodno Zakonu o sudijama, obavljaće četiri godine.

Sudija Duško Milenković od 1993. godine radi u sudu, najpre kao pripravnik, zatim kao stručni saradnik, a od 1997. godine i kao sudija Prvog opštinskog suda u Beogradu. Od 2003. godine je sudija Okružnog suda u Beogradu, a od 2010. godine je sudija  Apelacionog suda u Beogradu. Pre izbora za predsednika suda, kao sudija Apelacionog suda je postupao u Krivičnom odeljenju i Posebnom odeljenju za organizovani kriminal, a takođe je bio i rukovodilac sudske prakse u  Krivičnom odeljenju i član Redakcijskog odbora Biltena ovog suda. Nakon izbora za predsednika ovog suda nastavio je da vrši sudijsku funkciju u Posebnom odeljenju za organizovani kriminal, a takođe je i predsednik Odeljenja sudske prakse i glavni i odgovorni urednik Biltena Apelacionog suda. Rođen je 1966. godine u Užicu, oženjen je i otac je dvoje dece.

Biografiju predsednika Apelacionog suda u Beogradu, sudije Duška Milenkovića, možete pročitati ovde.

 

SAOPŠTENjE ZA SREDSTVA JAVNOG INFORMISANjA POVODOM POSTUPKA KOJI SE PRED APELACIONIM SUDOM VODI ZBOG UBISTVA SLAVKA ĆURUVIJE

16.12.2022.
Posebno odeljenje za organizovani kriminal Apelacionog suda u Beogradu, nakon većanja, donelo je rešenje da se u postupku koji se vodi zbog ubistva vlasnika, direktora, glavnog i odgovornog urednika dnevnog lista „Dnevni telegraf“ i nedeljnika „Evropljanin“, Slavka Ćuruvije, otvori pretres i isti je zakazan za 6,7,8,9. i 10. mart 2022. godine. 
 
Apelacioni sud je doneo ovo rešenje na predlog Tužilaštva za organizovani kriminal, okrivljenih i njihovih branilaca imajući u vidu da prvostepeni sud nije postupio u svemu po primedbama datim u prethodnom rešenju Apelacionog suda kojim je ukinuta ranija presuda prvostepenog suda usled čega je učinjena bitna povreda odredaba krivičnog postupka, a što je uticalo i na pravilno utvrđenje činjeničnog stanja. 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje