Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA RAD U 2023. GODINI BEZ TROJE SUDIJA KOJIMA JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA

20.01.2023.
Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudijama Radomiru Kokotoviću i Zoranu Saviću, te na lični zahtev, sudiji Milanki Vukčević Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa 73 sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda. 
 
Imenovane sudije su ceo radni vek provele u pravosuđu, najpre, kao pripravnici, zatim kao sudijski pomoćnici, a potom i sudije. Sudije Apelacionog suda u Beogradu su od formiranja, 2010. godine, a pre toga sudija Milanka Vukčević je od 1985. godine bila sudija Opštinskog suda u Sopotu, a zatim od 2000. godine sudija Okružnog suda u Beogradu, dok je sudija Radomir Kokotović od 1994. godine bio sudija Četvrtog opštinskog suda u Beogradu. Sudija Zoran Savić je 1987. godine izabran za sudiju Prvog opštinskog suda u Beogradu, da bi 1997. godine bio izabran za sudiju Okružnog suda u Beogradu, a zatim 2003. godine za sudiju Vrhovnog suda Srbije. 
 
Sudija Milanka Vukčević je bila predsednik desetog veća Građanskog odeljenja čiji su članovi bile sudije Vesna Karadžić Ristić i Vesna Dželetović Cucić, dok je sudija Radomir Kokotović bio predsednik drugog veća Građanskog odeljenja za radne sporove čiji su članovi bile sudije Gordana Tošić, Milica Aksentijević i Ljiljana Milosavljević. 
 
Sudija Zoran Savić je bio predsednik trećeg veća Krivičnog odeljenja i veća Odeljenje za krivične postupke prema maloletnicima čiji su članovi bili sudije Vesna Petrović i Zdravka Đurđević, te predsednik veća koje je odlučivalo u trećem stepenu u krivičnim predmetima, a čiji su članovi bili sudije Milimir Lukić, Rastko Popović, mr Sretko Janković i Nada Hadži – Perić, kao i predsednik drugog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal čiji su članovi bili sudije Mirjana Popović, Duško Milenković, Tatjana Vuković, Zdravka Đurđević i Dušanka Đorđević. Sudija Zoran Savić ostaće upamćen i kao rukovodilac Odeljenja sudske prakse Posebnog odeljenja za organizovani kriminal i Odeljenja za krivične postupke prema maloletnicima i član Redakcijskog odbora Biltena Apelacionog suda. 
 
Biografije sudija Milanke Vukčević, Radomira Kokotovića i Zorana Savića.
 
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje