Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA SVOJ RAD BEZ DVOJE SUDIJA KOJIMA JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

4.12.2020.

Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudijama Vučku Mirčiću i Omeru Hadžiomeroviću Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa sedamdeset i osam sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda, a jedan je upućen u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu.

Imenovane sudije su ceo radni vek proveli u pravosuđu, najpre kao pripravnici, zatim kao sudijski pomoćnici, a potom i sudije. Sudije Apelacionog suda u Beogradu su od formiranja, a pre toga sudija Vučko Mirčić je od 1988. godine bio sudija Petog opštinskog suda u Beogradu, a zatim od 1994. godine sudija Okružnog suda u Beogradu, dok je sudija Omer Hadžiomerović bio od 1987. godine sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu, a zatim od 2002. godine sudija Okružnog suda u Beogradu.

Sudija Omer Hadžiomerović ostaće upamćen i kao predsednik  Društva sudija Srbije čiji je član od osnivanja, a takođe je u periodu od 2002. do 2004. godine bio i član Visokog saveta pravosuđa, dok je sudija Vučko Mirčić od 2009. godine bio član Visokog saveta sudstva.

 U Apelacionom sudu sudija Vučko Mirčić je bio član trećeg veća Krivičnog odeljenja kojim je predsedavao sudija Zoran Savić, a čiji je član, takođe, bila i sudija Vesna Petrović. Takođe, bio je član i prvog veća Posebnog odeljenja za organizovani kriminal kojim je predsedavao sudija Zoran Savić, a čiji su članovi veća bile i sudije Milena Rašić, Mirjana Popović, Duško Milenković i Tatjana Vuković. Bio je i zamenik predsednika Odeljenja za krivične postupke prema maloletnicima, a takođe odlukom predsednika Suda bile su mu poverene i posebne obaveze iz oblasti poslova Sudske uprave.

Sudija Omer Hadžiomerović je bio predsednik šestog veća koje su činile i sudije mr Sretko Janković i Marko Jocić. Takođe, bio je i član veća Odeljenja za ratne zločine kojim je predsedavao sudija Rastko Popović, a čiji su članovi veća bile i sudije dr Miodrag Majić, Nada Hadži Perić i Aleksandar Vujičić.

Biografije sudija Vučka Mirčića i Omera Hadžiomerovića.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje