Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU ZAPOČEO RAD U 2022. GODINI BEZ DVOJE SUDIJA KOJIMA JE PRESTALA SUDIJSKA FUNKCIJA USLED NAVRŠENjA RADNOG VEKA

14.01.2022.
Prestankom, usled navršenja radnog veka, funkcije sudijama Nevenki Kaluđerović i Snežani Savić Sabljić Apelacioni sud nastavlja svoj rad sa sedamdeset i sedam sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija postavljen za predsednika nižestepenog suda. 
 
Imenovane sudije su ceo radni vek provele u pravosuđu, najpre kao pripravnici, zatim kao sudijski pomoćnici, a potom i sudije. Sudije Apelacionog suda u Beogradu su postale i to: sudija Nevenka Kaluđerović od 2013. godine, a sudija Snežana Savić Sabljić od 2019. godine, a pre toga sudija Nevenka Kaluđerović je od 1995. godine bila Gradski sudija za prekršaje, zatim od 1997. godine sudija Trećeg opštinskog suda u Beogradu, te od 2002. do 2010. godine sudija Okružnog suda u Beogradu i od decembra 2012. sudija Višeg suda u Beogradu. 
 
Sudija Nevenka Kaluđerović ostaće upamćena i kao dugogodišnji rukovodilac Odeljenja sudske prakse za Građansko odeljenje za radne sporove, a takođe je bila i član šestog veća Građanskog odeljenja za radne sporove kojim je predsedavala sudija Zorica Smirčić, a drugi član veća je bila sudija Zorica Veljić. 
 
U Apelacionom sudu sudija Snežana Savić Sabljić je bila član trećeg veća Građanskog odeljenja za radne sporove kojim je predsedavala sudija Ana Popović, a čiji je član, takođe, bio i sudija Aleksandar Ivanović. Pre izbora za Apelacioni sud u Beogradu imenovana sudija je sudijsku funkciju vršila od 1992. godine u Prvom opštinskom sudu u Beogradu, a zatim od 2013. godine u Višem sudu u Beogradu.
 
Biografije sudija Nevenke Kaluđerović i Snežane Savić Sabljić.
 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje