Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

APELACIONI SUD U BEOGRADU NASTAVLjA RAD U 2015. GODINI SA OSAMDESET I JEDNIM SUDIJOM

9.01.2015.

Prestankom sudijske funkcije, usled navršenja radnog veka, sudijama Olgi Sokić i Sanji Lekić ovaj sud nastavlja svoj rad u 2015. godini sa osamdeset i jednim sudijom (uključujući i predsednika suda).

Sudije Olga Sokić i Sanja Lakić, od formiranja Apelacionog suda u Beogradu, postupaju u Građanskom odeljenju ovog suda. Naime, sudija Olga Sokić je, pre prestanka sudijske funkcije, bila član prvog veća, čiji sastav čine još sudije Vesna Subić i Milica Popović Đuričković, u kome je postupala kao predsednik veća u predmetima koji su joj dodeljeni u rad kao sudiji izvestiocu. Sudija Sanja Lekić je, pre prestanka sudijske funkcije, bila član jedanaestog veća kojim predsedava sudija Dobrila Strajina, a čiji je drugi član sudija Radmila Đurić.

Prema Godišnjem rasporedu poslova u Apelacionom sudu u Beogradu za 2015. godinu u tom sudu formirano je osam odeljenja i to: Građansko odeljenje (38 sudija i 42 sudijska pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Građansko odeljenje za radne sporove odeljenje (14 sudija i 16 sudijskih pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Krivično odeljenje (29 sudija i 27 sudijskih pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Posebno odeljenje za organizovani kriminal (12 sudija i 12 sudijskih pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Odeljenje za ratne zločine (6 sudija i 6 sudijska pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Odeljenje za krivične postupke prema maloletnicima (3 sudija i 3 sudijska pomoćnika postupaju u ovom Odeljenju), Odeljenje za postupanje po zahtevima za zašti prava na suđenje u razumnom roku (sve sudije i sudijski pomoćnici postupaju u ovom odeljenju) i Odeljenje sudske prakse (ovo Odeljenje sačinjavaju predsednik suda i njegovi zamenici, svi predsednici sudskih odeljenja i njihovi zamenici, kao i rukovodioci sudkse prakse po sudskim odeljenjima). 

 

 

   

  

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje