Republika Srbija
Apelacioni sud u Beogradu
Court of Appeal in Belgrade
Српски ћирилица Srpski latinica English

Arhiva

ŠESTORO SUDIJA STUPILO NA FUNKCIJU U APELACIONOM SUDU U BEOGRADU

3.12.2021.

Sudije koje su odlukom Visokog saveta sudstva izabrane da vrše sudijsku funkciju u Apelacionom sudu u Beogradu stupile su na funkciju u ovom sudu na svečanoj sednici svih sudija koja je održana 3. decembra 2021. godine.

Na sudijsku funkciju u Apelacionom sudu su stupile sledeće sudije: Olga Arsović, Zoran Đorđević, Danica Kosovac, Snežana Jovanović, Tatjana Lemajić i  Matija Radojičić.

Dolaskom imenovanih sudija Apelacioni sud u Beogradu svoj rad nastavlja sa 79 sudija (uključujući i predsednika suda), dok je jedan sudija upućen na rad u Posebno odeljenje za organizovani kriminal Višeg suda u Beogradu, a jedan je postavljen za predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu.

U međuvremenu sudijska funkcija, usled navršenja radnog veka, prestala je sudijama Radmili Đurić i Tanji Šobat.

Imenovane sudije su ceo radni vek provele u sudstvu, najpre, kao pripravnici, a zatim i kao sudijski pomoćnici. Sudija Radmila Đurić je imenovana za sudiju nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda u Beogradu 1988. godine, da bi zatim 2010. godine postala sudija Apelacionog suda gde je postupala u Građanskom odeljenju. Sa biografijom sudije Radmile Đurić se možete upoznati ovde.

Sudija Tanja Šobat je, najpre, od 1988. godine bila sudija nekadašnjeg Petog opštinskog suda u Beogradu, zatim od 2003. godine sudija nekadašnjeg Okružnog suda u Beogradu, te je 2010. godine imenovana za sudiju Apelacionog suda. Od marta 2009. godine je bila v. f. predsednika nekadašnjeg Četvrtog opštinskog suda u Beogradu, te je zatim od januara 2010. godine bila v. f. predsednika Prvog osnovnog suda u Beogradu, a potom od maja 2014. godine i predsednik Prvog osnovnog suda u Beogradu sve do marta 2016. godine od kada sudijsku funkciju vrši u Građanskom odeljenju Apelacionog suda. Bila je član mnogih radnih grupa, a takođe i predavač. Sa biografijom sudije Tanje Šobat se možete upoznati ovde.

 

 
Si id non apparet, non ius deficit sed probatio (Paulus) – Ako se nešto ne dokaže, ne pravo, nego dokaz nedostaje